Grad Vodice

ApartmaniOpremljenost

 • Internet
 • SAT TV
 • Klima
 • Roštilj u dvorištu
 • Natkriveni parking
 • Perilica za rublje
 • Perilica posuđa (A4 i A5)


Udaljenosti

 • od centra - 350m
 • od mora - 400m
 • od restorana - 50m
 • od trgovine - 120m
 • od plaže - 500 – 800m

Rezervacije

Rezervacije su moguće tokom cijele godine!

Rezervirajte apartman

Grad Vodice

Grad Vodice

Poznato turističko mjesto desetak kilometara udaljeno od Šibenika, starog kamenog grada s bogatom povijesnom baštinom.

Još iz rimskih vremena ljudi su naseljavali ove krajeve, a Vodicama su ime dali po obilju pitke vode koja je izvirala u blizini. Kroz povijest su se ovdje izmjenjivali vladari, pa tako danas nalazimo obrambene zidine iz vremena turskih osvajanja, staru crkvicu iz 15.-og stoljeća, i lijepu crkvu Sv. Križa iz 1764. godine u središtu mjesta.

Vodice su idealna destinacija za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Osim sunca i mora, prostranih pjeskovitih i kamenih plaža tu su i uređena šetališta uz more.

Kako bi sve generacije u Vodicama pronašle svoju zabavu, otvorene su diskoteke, restorani, dječje igraonice, a svakodnevno se organiziraju i izleti po okolnim mjestima i prirodnim ljepotama, poput Nacionalnih parkova Krka i Kornati. 

Ukoliko želite aktivni odmor, višak energije možete potrošiti na razne aktivnosti kao što su jedrenje, ronjenje, surfanje, biciklizam, letenje padobranom, a velik je izbor i sportskih terena. 

 

KLIMA

Jadransko more pruža se u smjeru sjeverozapad - jugoistok i obuhvaća prostor između Balkanskog i Apeninskog poluotoka, u dužini 783 km. Hrvatska obala je jedna od najrazvedenijih obala u svijetu, sa 1185 otoka, otočića i grebena.

U primorskom dijelu klima je mediteranska (sa suhim i toplim ljetima te vlažnim i blagim zimama). Ljetne se temperature kreću od 26° do 30° C  u obalnoj regiji. S prosječno 2.600 sunčanih sati u godini jadranska je obala jedna od najsunčanijih u Sredozemlju, a temperatura mora ljeti je od 25° do 27° C.

Najpoznatiji vjetrovi su bura, sjeveroistočni vjetar koji donosi hladnoću, maestral koji je znak lijepog vremena i obično počinje puhati oko 11 sati i jugo, vlažan vjetar koji puše sa jugoistoka.

 

NACIONALNI PARKOVI

Kornati su 1980. Godine zbog svojih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije i velike razvedenosti obalne crte proglašeni nacionalnim parkom. Nacionalni park Kornati staništa su rijetkih vrsta, te obiluju prirodnim i kulturnim posebnostima.

Ukupna površina parka je oko 220 km², a sastoji se od 89otoka , otočića i hridi. Od površine parka, samo oko 1/4 je kopno, dok je preostali dio morski ekosustav.

Kornati su pravo mjesto i netaknuta oaza za nautičare i sve one koji  žele uživati u čistom moru i netaknutoj prirodi.

 

Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju slapova i jezera.  Biljni i životinjski svijet u Nacionalnom parku Krka vrlo je bogat i raznolik.

Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.


Na putu iz Vodica prema Zadru ukazat će vam se prirodni fenomen - Vransko jezero. Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj.
U parku je dosada zabilježeno oko 235 vrsta ptica, od čega 102 gnjezdarice (ponajviše ptica močvarica), dok je ostalima jezero odmorište prilikom selidbe ili zimovalište.

Ornitološki rezervat je proglašen 1983. i spada među najvrjednija ornitološka područja u Hrvatskoj. Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu jezera i zauzima površinu od 8,83 km2. Područje rezervata je samo dio onoga što je ostalo od mnogo većeg močvarnog područja koje je tijekom 18. Stoljećaiskopavanjem kanalagotovo potpuno isušena. Rezervat je jedan od najbitnijih dijelova Parka prirode Vransko jezero, jer je upravo na području rezervata najveća koncentracija ptica.

Uz bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta, osobito ptica, u Parku se nalaze i brojni ostaci kulturno-povijesne baštine. Park prirode Vransko jezero nudi mnoge oblike turizma, rekreacije i edukacije. Jedna od najpopularnijih aktivnosti je sportski ribolov.

Kalendar Događanja

12
06

CMC FESTIVAL
CMC Festival 2015. u Vodicama

U Vodicama će se i ove godine tradicionalno održati CMC...

27
04

REGATA
Vodice Cup - ljetna regata

U razdoblju od 25. travnja do 01. svibnja u Vodicama će se održati...